``Türk Ulusu Atatürk'ün izinde cumhuriyetçi kimliğinden ve kararlı duruşundan hiçbir zaman vazgeçmeyecektir.``

``Türk Ulusu Atatürk

Havutça; Gerçek yüzünü gösteren dikta yönetim anlayışın kutlamaları engellemeye çalışmasına karşı özgür irademiz ve demokrasi inancımızla tek yürek, tek millet olarak Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkacağız”




Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Havutça mesajında, halkı ayrıştırmaya çalışanlara karşı bütünleşme için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda halkı yurdun dört bir yanında yapılacak kutlamalara davet etti.
Aynı gün kendisinin de Ankara'da 1. Meclis'in önünde olacağını vurgulayan Havutça, Gerçek yüzünü gösteren dikta yönetim anlayışın kutlamaları engellemeye çalışmasına karşı özgür irademiz ve demokrasi inancımızla tek yürek, tek millet olarak Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkacağız” dedi.


Havutça, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları dile getirdi:

Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümünü halkımızla birlikte Cumhuriyet'e, kazanımlarına, değerlerine ve Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkarak tüm yasaklama girişimlerine karşın kıvançla, coşkuyla kutluyoruz.  Bugün ülkenin her köşesinde, ortak bir coşku ve heyecan yaşanmaktadır. Çünkü Cumhuriyet, Türk Ulusu'nun ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği en önemli kazanımdır. Ve Cumhuriyet, Türk Ulusu`nun, Yüce Önder Atatürk`ün liderliğinde gerçekleştirdiği devrimlerin başında gelmektedir. Bu coşkuyu, kıvancı paylaşmayan, Cumhuriyet değer ve kazanımlarımdan rahatsız olan; Atatürk'e, O'nun Türk Gençliğine emanet ettiği Cumhuriyet'e saldıran zihniyet apaçık ortadır. Devrimci, özgürlükçü, demokratik, ulusal, laik ve toplumsal bir devletin niteliği olan Cumhuriyet bayrağı altında toplanan Türk Ulusu'nun değerlerine yönelik saldırılar ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de sürmekte hatta bu saldırılar daha da yoğunlukla devam etmektedir. Türk Ulusu Atatürk'ün izinde cumhuriyetçi kimliğinden ve kararlı duruşundan hiçbir zaman vazgeçmeyecektir.

Cumhuriyet`i ve değerlerini anlamamızın ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız yasakçı ve saldırgan yönetim uygulamaları ile bir kez daha tanık olduk. Gerçek yüzünü gösteren dikta yönetim anlayışın kutlamaları engellemeye çalışmasına karşı özgür irademiz ve demokrasi inancımızla tek yürek, tek millet olarak Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkacağız. Halkımızla, hep birlikte bunu başarabileceğimize ve daha güzel günlere mutlaka kavuşacağımıza inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak Türkiye`yi aydınlık bir geleceğe taşımak konusunda üzerimize düşen önemli görevleri yerine getirmek için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara'da 1`inci Meclis`in önünde olacağım. Halkımızı, ayrıştırmaya çalışanlara karşı bütünleşme için 1`inci Meclis`in önünde bir arada olmaya davet ediyorum.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk`ü, O`nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Namık Havutça

CHP Balıkesir Milletvekili



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı